Pogosta vprašanja

O nas in naši kozmetiki

“Svežina narave” predstavlja sinonim za naravne danosti naše Zemlje združene v 100 % naravno kozmetiko.

Za znamko “Svežina narave” stojim jaz Sonja, ljubiteljica narave, ki sem v prvi vrsti žena in mati trem otrokom. Občasno pa mi na pomoč priskoči tudi otroci in mož, ki me stalno spodbujajo in motivirajo.

Naravna kozmetika je tista, katera vsebuje naravne sestavine… Če prav na marsikateri deklaraciji piše “naravno”, to še ne pomeni, da je izdelek zares naraven, saj zakonodaja dopušča uporabo besede “naravno” že pri vsebnosti 5 % naravnih sestavin v samem izdelku. Sami prisegamo zgolj in samo na 100 % naravne izdelke, kar zagotavljamo z vsemi testi, analizami in certifikati.

Seveda! Saj naravna kozmetika oziroma njene naravne sestavine spodbudijo vašo kožo, da le ta vzpostavlja naravno ravnovesje kože. Tako je koža po uporabi čvrsta, napeta in naravno sijoča!

Med tem, ko sintetične primesi v kozmetičnih izdelkih niso nujne, a so cenejše in zagotavljajo hitrejše in boljše rezultate od naravnih. A žal je vse to neugodno za vašo kožo, hkrati pa koža postane tudi “odvisna” od takšnik izdelkov. Velikokrat so primešani tudi naftni derivati, umetne dišave in barve, pospeševalci vpijanja, penilci,… Res da slednji zagotavljajo boljše rezultate, a je koža z redno uporabo podvržena hitrejšemu staranju in slabšemu obnavljanu, hkrati pa se poveča tudi možnost alergijskih reakcij.

Vsekakor! Uporabljamo le popolnoma naravne, skrbno izbrane sestavine z znano zgodovino. Preden pride nov izdelek v prodaja, je v ozadju veliko testiranj in preizkusov, saj je potrebno veliko vedeti o samih sestavinah, katere se nahajajo v izdelku. Čisto vsi naši izdelki so narejeni ročno v mali domači butični delavnici, saj le tako lahko zagotavljamo kvalitetno in vedno svežo naravno kozmetiko.

Uporabljamo zgolj in samo 100% naravne sestavine, katere so skrbno zbrane in certifitirane. V naših izdelkih tako ne boste našli nobenih umetnih dišav, barvil, penilcev, aluminijevega klor hidrata,…

Prav tako so vsi naši izdelki pakirani v okolju prijazni embalaži (steklo, aluminij, reciklirana plastika, papir…) za katero stojijo vsi potrebni certifikati!

Seveda! Vsak izdelek mora, preden pride na police opraviti vrsto ostalih testiranj in analiz, kar naredimo v sodelovanju z zunanjimi partnerji, skladno z veljavno Slovensko in Evropsko kozmetično zakonodajo.

Zaradi naravne sestave so izdelki primerni za nosečnice, a se vseeno izogibajte uporabe izdelkov na predelu prsi (pred dojenjem) in na predelu, kjer bi lahko prišlo v stik z vašim malčkom, saj eterična olja otežujejo dihanja… Lahko pa brez skrbi uporabljate naravno trdo milo brez dišave.

Malčkova koža je zelo občutljiva, zato bi vam na začetku priporočali uporabo naravnega trdega mila brez dišave (link do izdelka), katero kožo neguje in nahrani. Lahko pa slednje milo uporabljate tudi tisti, ki imate zelo občutljiv tip kože.

Zaradi 100 % naravne sestave naših izdelkov, ni prisotnih alergenih sestavin, ampak vsaka sestavina je sama po sebi alergena… Tako je alergijska reakcija odvisna od občutljivosti posameznikove kože, a ne skrbite, saj smo sami preko testiranj in posvetovanj odstranili morebitne alergijske sestavine.

V primeru, da imate zelo občutljivo kožo pa lahko uporabite naravno trdo milo brez dišave in tako preprečite morebitne težave.

Nikakor in tudi nikoli v prihodnosti ne bomo, ker nam je mar za naše hišne ljubljenčke!

Večina naše kozmetike je veganom prijazna, z izjemo balzamov za ustnice in mazil, saj je v tem primeru dodan čebelji vosek, kateri je namenjen dodatno negi vaše kože.

Splošno

Lahko naročite tudi preko telefona na telefonsko številko 041-394-916 (vsak delavnik med 8:00 in 15:00 uro) oziroma preko e-pošte info@svezina-narave.com.

Žal svoje lastne fizične trgovine nimamo. Si pa lahko naše izdelke v “živo” ogledate tukaj. Ali pa jih naročite v naši spletni trgovini www.svezina-narave.com.

V naši spletni trgovini lahko plačate po povzetju ob dostavi paketa, z nakazilom na tekoči transakcijskinračun (TRR) ali pa z kreditno oz plačilno kartico ob koncu nakupa.

Naše izdelke dostavljamo preko Pošte Slovenija.

Poštnina znaša 3,90 €. Ob nakupu 40,00 €  ali več pa vam poštnino častimo mi!

PS. Občasno imamo tudi “kodo” za brezplačno poštnino.

Naročila po večini oddamo na pošto že naslednji delovni dan. Občasno tudi kasneje, saj niso vedno vsi izdelki na zalogi…tako dobite ravno “ta frišne” izdelke iz naše male butične delavnice. V primeru, da naročila ne bomo mogli oddati na pošto že naslednji dan vam o tem obvestimo.

Seveda! Le izpolnite kontaktni obrazec in napišite kaj želite in kam vam pošljemo. Lahko pa nam napišete tudi na e-pošto info@svezina-narave.com ali pa nas pokličete na telefon 041-394-916 vsak delavnik med 8:00 in 15:00 uro.

Vprašajte nas tukaj ali pa nas pokličite na 041-394-916 (vsak delavnik med 8:00 in 15:00 uro) oziroma nam pišite na info@svezina-narave.com.

Košarica